Τσουρέκια Νο 2

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Δεν χορταίνουμε τσουρέκια. Έκανα ξανά, με αλλαγές στην ήδη υπάρχουσα συνταγή μου!

Συστατικά
  • 1 πακέτο αλεύρι Robin Hood ,
  • 100 γραμμάρια αλεύρι Κούλα,
  • 100 γραμμάρια μαγιά νωπή ,
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 100 γραμμάρια φυτίνη .
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος.
  • 5 αυγά και ένα για επάνω.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 250 γραμμάρια γάλα πλήρες.
  • 1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο.
  • 1/2 κουταλάκι κακουλέ κοπανισμένο.
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • Λίγη βανίλια,
  • 2-3 σπυριά μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη.
  • Σουσάμι για επάνω .
  • Λαδόκολες.
Οδηγίες
  1. Χλιαραίνω το γάλα και διαλύω μέσα την μαγιά ,προσθέτω 250 γραμμάρια αλεύρι και κάνω ένα χυλό που τον βάζω ,σκεπασμένο με μεμβράνη ,στον φούρνο, που ζέστανα στους 30 βαθμούς. Σε μισή ώρα θα έχει φουσκώσει η μαγιά.
  2. Ανακατεύω τα άλευρα και ανοίγω λακκούβα ,ρίχνω μέσα τα μυρωδικά, τα αυγά χτυπημένα με την ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνω την φουσκωμένη μαγιά . Αρχίζω να ζυμώνω ρίχνοντας λίγο -λίγο τα ενωμένα και λυωμένα χλιαρά βούτυρα. Ζυμώνω απαλά χωρίς να ταλαιπωρώ την ζύμη για λίγα λεπτά.
  3. Την σκεπάζω με μεμβράνη και την βάζω στο φούρνο στους 30 βαθμούς. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη την βγάζω, και πλέκω τις πλεξίδες σφιχτά για να μην απλώσουν στο ψήσιμο.
  4. Τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αραιά, και πάλι στον φούρνο στους 30 βαθμούς και σε μια ώρα περίπου έχουν φουσκώσει .Τις αλείφω με κροκάδι αραιωμένο με ελάχιστο νερό και τις πασπαλίζω με σουσάμι.
  5. Ψήνω στους 160 βαθμούς στον αέρα, περίπου μισή ώρα. Βάζω από πάνω λαδόκολα για να μην αρπάξουν στην διάρκεια του ψησίματος.