Χαλβάς φούρνου
Προστέθηκε από Βαγγος 13, Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009
Μέση βαθμολογία 


/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Ο κλασσικός σιμιγδαλένιος χαλβάς.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 3 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι βιτάμ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- μισο φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
- 1 κουτάλι σούπας κανέλλα τριμμένη
- 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
για το σιρόπι:
- 2,5 φλιτζ.ζάχαρη
- 3 φλιτζ.νερό
- 1 φλιτζ.κανέλλα
Οδηγίες
- Ανακατεύετε το σιμιγδάλι την κανέλλα και το μπέικιν.
- Χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει και προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη
- Δουλεύετε τ΄ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε λίγο σιμιγδάλι και λίγη μαρέγκα εναλλάξ.
- Ρίχνετε τα αμύγδαλα, ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Το ψήνουμε μια ώρα σε μέτριο φούρνο και όταν ψηθεί το βγάζουμε και το σιροπιάζουμε