Χαλβάς φούρνου

recipe image
Προστέθηκε από Βαγγος 13, Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Ο κλασσικός σιμιγδαλένιος χαλβάς.
Συστατικά
  • 3 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • μισο φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
  • 1 κουτάλι σούπας κανέλλα τριμμένη
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
για το σιρόπι:
  • 2,5 φλιτζ.ζάχαρη
  • 3 φλιτζ.νερό
  • 1 φλιτζ.κανέλλα
Οδηγίες
  1. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι την κανέλλα και το μπέικιν.
  2. Χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει και προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη
  3. Δουλεύετε τ΄ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε λίγο σιμιγδάλι και  λίγη μαρέγκα εναλλάξ.
  4. Ρίχνετε τα αμύγδαλα, ανακατεύετε  και ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  5. Το ψήνουμε  μια ώρα σε μέτριο φούρνο και όταν ψηθεί το βγάζουμε και το σιροπιάζουμε