Μελιτζάνες γιαουρτλού

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μελιτζάνες τόσο νόστιμες και χωρίς κρέας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • Λάδι για το άλειμμα
  • Βασιλικό ξερό και φρέσκο
  • 1 γιαούρτι   στραγγιστό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πίτες για σουβλάκια

Για τη σάλτσα

  • Λίγο λαδι
  • 1 κουτί πασάτα ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
  • Λάδι , αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
Οδηγίες

 

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και αφαιρούμε μερικές φλούδες από το εξωτερικό της μελιτζάνας. Τις κόβουμε φέτες και τις αλατίζουμε. Τις βάζουμε σε λαμαρίνα του φούρνου, τις λαδώνουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ξερό βασιλικό. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν και τις γυρίζουμε και από την πίσω πλευρά , να ροδίσουν επίσης.
  2. Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγο. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον κύβο, το βασιλικό το φρέσκο ή ξερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες μας, τις βάζουμε σε πιρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε έτοιμη και τις ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο στους 200ο. προθεσμασμένο.
  4. Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας το γιαούρτι, το σκόρδο στην πρέσα, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο βασιλικό.
  5. Ψήνουμε τις πίτες με λίγο λάδι στο γκριλ του φούρνου και από τις 2 πλευρές.
  6. Σερβίρουμε στο κάθε πιάτο: Κόβουμε 2 ψημένες πίτες στα 4 και τις βάζουμε στο πιάτο, πάνω τοποθετούμε μερικές μελιτζάνες με σάλτσα , ρίχνουμε βασιλικό φρέσκο, στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι που το ραντίζουμε με λίγη πάπρικα ή καυτερό πιπέρι. Στολίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε και να τις τηγανίσουμε, αν θέλουμε.

Μπορούμε να σερβίρουμε και μια μεγάλη πιατέλα κατά τον ίδιο τρόπο και είναι πολύ εμφανίσιμο.