Αρακάς με αγκινάρες και πατάτες

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο παραδοσιακό λαδερό φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 κιλό αρακά φρέσκο η κατεψυγμένο.
  •    8 τρυφερές αγκινάρες.
  •    1 κούπα λάδι.
  •    2 πατάτες σε κομμάτια.
  •    4 φρέσκα κρεμμυδάκια .
  •    1 ξερό κρεμμύδι.
  •    1 πράσο.
  •    1/2 κούπα ντοματάκια .
  •    1 κουταλιά πελτέ.
  •    1 καρότο (προαιρετικά).
  •    Άνηθο η μάραθο.(όχι και τα δυο)
  •    Πιπέρι,   Αλάτι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και αφαιρούμε προσεχτικά το χνούδι. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με αρκετό νερό και 2 -3 λεμόνια στυμμένα.   Αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες αλλιώς τις κόβουμε στα δυο. Καθαρίζουμε και τα κοτσάνια αν είναι τρυφερά ,και τα προσθέτουμε κι αυτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον πελτέ, το καρότο σε κύβους, την ντομάτα και τον αρακά πλυμένο και στραγγισμένο και εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά. Τοποθετούμε προσεχτικά και τις αγκινάρες αφού τις ξεπλύνουμε με τα κοτσάνια προς τα επάνω, και τις πατάτες γύρω-γύρω.   Προσθέτουμε καυτό νερό χωρίς να καλυφθεί τελείως το φαγητό,αλάτι, και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και σιγοβράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου.   Αν χρειαστεί ανακινούμε την κατσαρόλα απαλά.
  4. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε και τον άνηθο.   Ελέγχουμε το νερό γιατί το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς ντομάτα, απλά προσθέτουμε στο τέλος λεμόνι .