2 αυγά μείον ένα ασπράδι, σε θερμοκρασία δωματίου.
2 βανίλιες.
1 κουταλάκι μπέκιν.
1 κουταλάκι κοφτό σόδα.
250 γρ. Κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια.
50 γρ. Κορνφλάουρ.
350 γραμμάρια περίπου αλεύρι μαλακό τύπου 55%.
Οδηγίες
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη,να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και εξακολουθούμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες τα κομμάτια κουβερτούρας,το κορν φλαουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο μεσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέκιν και τη σόδα.
Ανακατεύουμε την ζύμη με ένα κουτάλι απαλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια.
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και ρίχνουμε με το κουταλάκι κομματάκια ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180 για 15 -18 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αν τα ψήσουμε περισσότερο τα μπισκοτάκια θα σκληρύνουν.