Αυγά με ζαμπόν και τυρί σε ατομικές φόρμες

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Γρήγορο και νόστιμο ελαφρύ πρωϊνό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •    4 αυγά,
  •    125 γρ. χοντρές φέτες ζαμπόν σε κυβάκια,
  •    6 κ.σ. κρέμα γάλακτος,
  •    2-3 κ.γλ. ανάλατο βούτυρο μαλακό,
  •    25 γρ. τυρί Cheddar ψιλοτριμμένο ή όποιο άλλο τυρί θέλετε.
Οδηγίες

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β.αερόθερμο ή 180β. απλό.
  2. Χωρίζουμε το ζαμπόν σε 4 βουτυρωμένα φορμάκια, ρίχνουμε απάνω από 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος σε κάθε ένα.
  3. Σπάμε ένα αυγό σε κάθε φορμάκι και ρίχνουμε πάλι από 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος πάνω από κάθε αυγό. Πασπαλίζουμε με το τυρί απάνω.
  4. Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί με αρκετό ζεστό νερό, μέχρι τη μέση στο ύψος τους , και ψήνουμε για 10'-15' ανάλογα με το πόσο καλά ψημένα θέλουμε τα αυγά μας.
  5. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τα έψησα 15' με αέρα, γίνονται πολύ νόστιμα με αυτό τον τρόπο τα αυγά!