Γλυκοπατάτες γρήγορες στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Γευστικές γλυκοπατάτες φούρνου, που σου δίνουν την αίσθηση ότι τρως κάστανο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μερικές γλυκοπατάτες ακαθάριστες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. λάδι
  • Θυμάρι, δεντρολίβανο φρέσκα
  • 2 σκ. Σκόρδο φετάκια
Οδηγίες

  1. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες μας σε λεκάνη με νερό να φουσκώσουν για μισή ώρα και να φύγει  εύκολα το χώμα. Τρίβουμε με το σφουγγάρι της κουζίνας τις πατάτες μας να καθαρίσουν και τις κόβουμε με το φλούδι σε μικρά μπαστουνάκια.
  2. Ανάβουμε το φούρνο μας  στους 220ο  και βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου μας να ζεσταθεί περίπου ένα τέταρτο.
  3. Σε σουρωτήρι  σκουπίζουμε καλά τις πατάτες μας  και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τις πατάτες μας στην καυτή λαμαρίνα απλωτά.
  5. Ψήνουμε στον αέρα της κουζίνας μας, για μισή ώρα περίπου!