Creme Fraiche πώς την φτιάχνουμε

recipe image
Προστέθηκε από Tatianakie, Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η γεύση της μοιάζει με το γιαούρτι και είναι πολύ καλό συνοδευτικό σε «βαριά γλυκά», την χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κρέμες, για φαγητά και για γλυκά μα το σημαντικότερο είναι ότι.... τη φτιάξαμε εμείς!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
Ίση ποσότητα με αυτή που βάλαμε σε κρέμα
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας ξινόγαλο
Οδηγίες
  1. Σε ένα γυάλινο βάζο αποστειρωμένο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο και τα ανακατευουμε με ένα κουτάλι καλά
  2. παίρνουμε ένα φίλτρο καφετιέρας και σκεπάζουμε το στόμιο του βάζου πιάνοντάς το με ένα λαστιχάκι
  3. βάζουμε το βάζο σε μέρος ζεστό 20-24 βαθμούς Κελσίου για 24 ώρες
  4. Στις 24 ώρες το ανοίγουμε και η κρέμα μας είναι ήδη έτοιμη!
  5. Την βάζουμε και στο ψυγείο για ακόμα 24 ώρες κι έχουμε μια κρέμα που είναι σταθερή και δεν τρέχει!