Αγκινάρες αλα πολίτα

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012
Περιγραφή

Κλασσικό πεντανόστιμο φαγητό της ελληνικής κουζίνας .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     10 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες.
  •     1 &1/2 κούπας λάδι.
  •     1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο.
  •     3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •     6 κρεμμυδάκια στιφάδου.
  •     2 καρότα σε ροδέλες.
  •     3 μέτριες πατάτες σε κομμάτια.
  •     3 κουταλιές σούπας άνηθο.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  •     1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
  •     2-3 λεμόνια.
  •     Χυμό ενός λεμονιού.
Οδηγίες
  1.  Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε το χνούδι τους. Αφήνουμε τα τρυφερά φύλλα και τα κοτσάνια .    Τρίβουμε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και αρκετό χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2.  Βάζουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά.    Προσθέτουμε τα καρότα, το αλεύρι,και τις πατάτες και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
  3.  Τοποθετούμε προσεχτικά και τις αγκινάρες, με τα κοτσάνια προς τα πάνω και ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστούν.    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3/4 περίπου με το καπάκι κλειστό. Οι αγκινάρες πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και να μείνουν με το λάδι τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αγκινάρες για να είναι εμφανίσιμες , δεν πρέπει να ανακατευτούν καθόλου κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Προσέχουμε να μην παραβράσουν,και να μείνουν άσπρες. Γι αυτό αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.