Σοκολατένια καρδιά
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10 άτομα περίπου
Για τη βάση:
- 150γρ. γκοφρέτες απλές ή σοκολάτας{εγώ έβαλα σοκολάτας},
- 50 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη.
Για την κρέμα:
- 300γρ. κουβερτούρα 75% κακάο,
- 300γρ. κρέμα γάλακτος,
- 1 δόση σαντιγύ,1 ερμόλ,
- 1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι,
- 1 σφηνάκι λικέρ, όποιο μας αρέσει ή κονιάκ,
- 1/2 δόση παντεσπάνι έτοιμο ή σαβαγιάρ,
- κακάο και φράουλες ή κεράσια για τη διακόσμηση της τούρτας.
Οδηγίες

- Τρίβουμε τις γκοφρέτες στο μούλτι τρίβουμε και την αμυγδαλόψυχα, τα ανακατεύουμε μαζί,και τα βρέχουμε καλά με λικέρ ή κονιάκ .
- Τα ρίχνουμε σε φόρμα, σε σχήμα καρδιάς, που έχουμε ντύσει με διαφανή μεμβράνη. Πατάμε καλά να πάρουν το σχήμα της φόρμας φτιάχνοντας τη βάση της τούρτας.
- Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος, {δηλ.τα 150γρ.}, και το λικέρ ή το κονιάκ. Μόλις ενωθούν ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος καλά και την ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Έτοιμη η κρέμα μας!
- Ψιλοκόβουμε το παντεσπάνι, το βρέχουμε με το λικέρ και το ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε όλο το μείγμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες, αμυγδαλόψυχα, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 3 με 4 ώρες.
- Αφού παγώσει καλά την ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης, την πασπαλίζουμε με κακάο και την διακοσμούμε με φράουλες και σαντυγί.