Αυγά σε καλαθάκια από μπέικον

recipe image
Προστέθηκε από Tatianakie, Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ιταλική συνταγή που τη δοκίμασα προχθές και μου άρεσε πάρα πολύ!!!!! Πανεύκολη και λαχταριστή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
12 καλαθάκια
  •     5 αυγά
  •     200ml κρέμα γάλακτος
  •     24 λωρίδες μπέικον
  •     2-3 κ.σ παρμεζάνα
  •     λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
  •     αλάτι
  •     πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή εναλλακτικά αν θέλουμε βάζουμε κάνα δυο κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλάτι , πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού κομμένα με τα δάχτυλα σε μικρότερα κομματάκια.    Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και παίρνουμε το ταψί για τα μάφινς γιατί τα αυγά μας θα μοιάζουν λίγο πολύ με μάφινς.
  3. Στην κάθε θήκη βάζουμε σταυρωτά 2 λωρίδες μπέικον και ότι μένει έξω το διπλώνουμε προς τα μέσα. Αφού γεμίσουμε όλες τις θήκες με το μπέικον ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ισόποσα σε κάθε θήκη.
  4.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-καφέ χρώμα τα αυγά μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε ταψί για μάφινς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουπάκια αλουμινίου μιας χρήσης ή κεραμικά αν διαθέτετε.