Γλυκιά πίτσα με αχλάδια

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια ασυνήθιστη πίτσα με αχλάδια και σταφίδες!

Συστατικά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι.
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Μια πρέζα αλάτι.
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού.
  • 1 κουταλιά ξερή μαγιά.
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
  • 5 κουταλιές σταφίδες μαύρες.
  • 600 γραμμάρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε 80 γραμμάρια αλεύρι ,2 κουταλιές από την ζάχαρη,το αλάτι το ξύσμα λεμονιού και την μαγιά. Ρίχνουμε στο μείγμα 1 περίπου φλυτζάνι νερό χλιαρό και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και δουλεύουμε το ζυμάρι καλά.  Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό.Μεταφέρουμε την ζύμη σε μπόλ αλλειμένο ελαφρά με λάδι ,και το σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι,προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αχλάδια και τα αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5 λεπτά περίπου.Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη πλήν μιας κουταλιάς.Αφήνουμε το μείγμα στην φωτιά λίγο ακόμη ανακατεύοντας προσεχτικά.
  4. Μόλις φουσκώσει η ζύμη την ζυμώνουμε πάλι και την πιέζουμε με τα δάχτυλα να γίνει επίπεδη.Την βάζουμε σε ταψάκι 25 νούμερο λαδωμένο και αλευρωμένο.Απλώνουμε το μείγμα των φρούτων επάνω στην ζύμη αφήνοντας γύρω-γύρω σαν μπορντούρα.
  5. Πασπαλίζουμε με την μιά κουταλιά ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
  6. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει προτού την σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την πήρα απο την ΓΥΝΑΙΚΑ πρίν χρόνια!