1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια η αμύγδαλα κοπανισμένα,
2/3 του κιλού μαρμελάδα,
1 μπαίκιν,
λίγο κονιάκ η λικέρ.
Λαδόκολες ,
άχνη ζάχαρη.
Οδηγίες
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με τα καρύδια και το κονιάκ.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη ,και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν και το ξύσμα,στην συνέχεια τα ασπράδια χτυπημένα.
Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο τετράγωνο ,το στρώνουμε λαδόκολα και λαδώνουμε και την λαδόκολα. Απλώνουμε το μείγμα καλά επάνω να έχει παντού το ίδιο πάχος.Το ψήνουμε στούς 180 βαθμούς 15-20 λεπτά ,να μην σκληρύνει γιατί θα σπάσει και δεν θα τυλίγεται.
Αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγουμε ρολό.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ,το ξετυλίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω.
Το ξανατυλίγουμε και το σφίγγουμε ελαφρά με τις λαδόκολες.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί 3 ώρες τουλάχιστον και μετά πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε φέτες με το μαχαίρι του ψωμιού το πριονωτό !