Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το πλένουμε, το σκουπίζουμε και το τοποθετούμε σε πήλινο η γυάλινο δοχείο, με τα γαρύφαλλα , την δάφνη, τα 2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, το θυμάρι, λίγο αλάτι χοντρό, το καθαρισμένο σκόρδο και κόκκους πιπέρι και μπαχάρι. Σκεπάζουμε το κρέας με το κρασί. Το αφήνουμε στην μαρινάδα, για 12 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε τα κομμάτια από την μαρινάδα, τα σκουπίζουμε καλά, και αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά τα ροδίζουμε στο λάδι.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος ,σουρώνουμε το λάδι, και ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια να σοταριστούν στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κουνέλι.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, ένα ποτήρι νερού κρασί από αυτό που είχαμε στη μαρινάδα, το κνορ διαλυμένο σε λίγο νερό ,τις ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου , αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει,και προσθέτουμε νερό καυτό, αν χρειαστεί.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσει το κρέας και τα κρεμμύδια ,και μελώσει η σάλτσα.
Δεν ανακατεύουμε το φαγητό κατά την διάρκεια του βρασίματος ,αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά με προσοχή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά τον ίδιο τρόπο μαγειρεύεται και ο λαγός. Τα κρεμμύδια δεν πρέπει να λιώσουν αλλά να είναι ολόκληρα.