Χοιρινό με παραπούλες

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αν έχετε κρέας χοιρινό , αγοράστε και παραπούλες και κάνετε αυτή τη συνταγή. Δεν θα μετανιώσετε! Είναι ένα ωραίο παραδοσιακό φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 &1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα καλύτερα, η ψαρονέφρι.
  • 1 κιλό παραπούλες ( θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές ) πλυμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 κούπα λάδι.
  • Πιπέρι.Αλάτι.
  • 1-2 λεμόνια .
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε το αλατίζουμε ,και το σοτάρουμε καλά σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι, να βγάλει το άρωμα του .Προσθέτουμε και το κρεμμύδι ενώ εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστεί το κρέας, και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου.
  4. Μόλις το κρέας μαλακώσει χωρίς να βράσει εντελώς ,προσθέτουμε τις παραπούλες και λίγο νερό αν χρειαστεί.
  5. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει βράσει καλά το κρέας, χωρίς να παραβράσουν τα χόρτα και έχει μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
  6. Διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.
  7. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο.