Κουλουράκια πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αφράτα και μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού, κλασσικά κι αγαπημένα.

Συστατικά
  •     1 κούπα καλό ελαιόλαδο.
  •     1 κούπα ζάχαρη.
  •     1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
  •     1 ποτηράκι κρασιού αλισίβα.(αν έχουμε).
  •     1 κουταλιά σούπας κανέλα .
  •     1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο.
  •     2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν.
  •     1 κουταλάκι κοφτό σόδα.
  •     1 κιλό αλεύρι μαλακό.
  •     Σουσάμι.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για 10 λεπτά στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα.
  3. Ρίχνουμε και την αλισίβα, και λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν μαζί.
  4. Ανακατεύουμε την ζύμη απαλά, χωρίς να την παιδεύουμε . Πρέπει να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
  5.  Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα 0 η S ,τα τυλίγουμε σε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά , να ροδίσουν.