Κολοκυθοανθοί με τυρί

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Ένα μεζεδάκι πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο.
Συστατικά
  • 13-15 κολοκυθοανθοί πλυμένοι και στραγγισμένοι καλά
  • 1 φλυτζάνι φέτα τριμμένη σκληρή
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ½ κ.γλ. ξερό
  • Πιπέρι

Χυλός

  • Μπύρα
  • Αλεύρι
  • Αλάτι λίγο
Οδηγίες
 

Για το χυλό

  • Φτιάχνω το χυλό ανακατεύοντας σε μπολ μια ποσότητα αλευριού, αλατιού  με μπύρα τόση όση να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Τον βάζω στο ψυγείο μισή ώρα.
      Για τη γέμιση
  1. Σε μπολ ανακατεύω τη φέτα, τον ανθότυρο, το αυγό, το πιπέρι και το δυόσμο, να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Ανοίγω τον κάθε ανθό με το χέρι ελαφρά, και βάζω ένα κουταλάκι περίπου γέμιση και κλείνω προσεχτικά.
  3. Αλευρώνω τον κάθε ανθό και τον βουτώ μέσα στο χυλό.
  4. Τηγανίζω και στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.