Κέικ με ροδάκινα κομπόστας

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα εύκολο κέικ που είδα στην τηλεόραση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2ΟΟ γραμμάρια αλεύρι ,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 200 γραμμάρια φυτίνη ,
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα.
  • 1 μπέκιν πάουντερ,
  • 2 αυγά.
  • 1 κουτί κομπόστα ροδάκινο στραγγισμένα και κομμένα χοντρές φέτες.
  • Λίγα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Οδηγίες
  1. Λαδώνουμε ελαφρά αλλά σε όλα τα σημεία της μια φόρμα και πασπαλίζουμε ζάχαρη παντού.
  2. Χτυπάμε την φυτίνη με την ζάχαρη,προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας γάλα, μετά βάζουμε τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι με το μπείκιν.  Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  3. Βάζουμε με τάξη τα κομμάτια του ροδάκινού στην φόρμα και ανάμεσα τους αμύγδαλα. Βάζουμε κουταλιές απο το μείγμα επάνω στα ροδάκινα και μετά σε όλη την φόρμα.
  4. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς3/4 της ώρας .Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ, το φέρνουμε τούμπα στην πιατέλα και με το ζουμί της κομπόστας γυαλίζουμε το γλυκό μας!