Μουσκεύουμε την σόγια από το βράδυ, σε 10 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών για περισσότερη νοστιμιά. Την επομένη, την στραγγίζω καλά, και την στύβω με τις παλάμες μου.
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο, τα μανιτάρια, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, το καρότο, την ντομάτα και τον πελτέ, ενώ εξακολουθούμε να σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί, και ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι, και μπαχάρι. Βράζουμε την σάλτσα να δέσει και να μελώσει ,περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε το μπαχάρι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό με 2 κουταλιές λάδι. Ρίχνουμε αλάτι, και πιπέρι. Αφού βράσουν οι πατάτες και στραγγίσουν από το νερό, τις λιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα όπως είναι, με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, 1/2 κούπα φυτικό τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί,η πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά .Στρώνουμε τον κιμά, και επάνω τον πουρέ πατάτας. Πασπαλίζουμε με 1/2 κούπα τυρί, κάνουμε γραμμές με το πιρούνι, και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς, να ροδοκοκκινίσει η πίτα.