Ισλί

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμα παραδοσιακά γλυκά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
60 κομμάτια περίπου

Για την ζύμη:

  • 6 κούπες αλεύρι.
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  • 1 κουταλάκι σόδα.
  • 4 κουταλιές ζάχαρη.
  • 1 κούπα νερό.
  • 1 κούπα φυτίνη.
  • 1 κούπα ελαιόλαδο.

Για την γέμιση:

  • 1& 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα.
  • 1 κουταλιά κανέλα .
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο,
  • 2 κουταλιές ζάχαρη.

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη,
  • 2&1/2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Σε λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την σόδα,ανοίγουμε μια λακκούβα,και μέσα ρίχνουμε το λάδι ,την φυτίνη την ζάχαρη ,το νερό,παίρνοντας λίγο -λίγο το αλεύρι απο γύρω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  2. Παίρνουμε κομματάκια ,τα ανοίγουμε σαν φυλλαράκια μικρά ,βάζουμε λίγη γέμιση και τα κλείνουμε, δίνοντας τα σχήμα τριγωνικό και τα κεντάμε με τσιμπιδάκι ειδικό γιαυτή την δουλειά. Βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
  3. ΄Οταν ετοιμαστουν όλα ,τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρυπάμε με βελόνα πλεξίματος δυόμιση νούμερο σε τρία σημεία απο κάτω.
  4. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν επι 8 λεπτά.Διατηρούμε το σιρόπι χλιαρό και βάζουμε λίγα -λίγα τα ισλί να σιροπιαστούν γυρίζοντας τα μέσα στο σιρόπι επί3 λεπτά.
  5. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε απο πάνω 1 κουταλάκι σιρόπι στο καθένα. Δένουμε το υπόλοιπο σιρόπι καλά και γυαλίζουμε με πινέλο τα ισλί μας.Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου 2 εβδομάδες και στην κατάψυξη αρκετούς μήνες.
Λίγα μυστικά ακόμα