1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια ή 2 καυκαλήθρες τρυφερές (ό,τι μας αρέσει)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο.
Αλάτι.
Πιπέρι.
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα πτερύγια. Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.
Ψιλοκόβουμε τα πτερύγια και τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε 5 κουταλιές λάδι μαζί με τα κρεμμύδια , και το ρύζι.
Ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί, και αφού εξατμισθεί ,προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και 1 ποτήρι καυτό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει 5 λεπτά και σχεδόν να στεγνώσει. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα κουταλάκι,και αφήνουμε λίγο κενό, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
Τα κλείνουμε με μια σκληρή οδοντογλυφίδα και τα σοτάρουμε με 1 ποτηράκι λάδι. Ρίχνουμε το άλλο μισό ποτηράκι κρασί την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο και τον πελτέ .
Άν μας έμεινε γέμιση βάζουμε και αυτήν ,ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και βράζουμε το φαγητό για 25-30 λεπτά.
Προσέχουμε να μην παραβράσουν τα καλαμάρια γιατί θα σκληρύνουν.