Καλαμαράκια γεμιστά

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Καλαμαράκια ,με γέμιση από ρύζι και μυρωδικά. Πεντανόστιμα και νηστίσιμα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10 καλαμάρια μεγαλούτσικα.
  •     10 κουταλιές ρύζι καρολίνα.
  •     2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.
  •     2 τριμμένες ώριμες ντομάτες.
  •     1 κουταλάκι πελτέ.
  •     5 κουταλιές λάδι.
  •     1 ποτηράκι κρασιού λάδι.
  •     1 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο.
  •     Λίγο άνηθο.
  •     1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια ή 2 καυκαλήθρες τρυφερές (ό,τι μας αρέσει)
  •     Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •     1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  •     3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  •     1 σκελίδα σκόρδο.
  •     Αλάτι.
  •     Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα πτερύγια. Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.  
  2. Ψιλοκόβουμε τα πτερύγια και τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε 5 κουταλιές λάδι μαζί με τα κρεμμύδια , και το ρύζι.
  3. Ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί, και αφού εξατμισθεί ,προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και 1 ποτήρι καυτό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει 5 λεπτά και σχεδόν να στεγνώσει. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα κουταλάκι,και αφήνουμε λίγο κενό, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
  4. Τα κλείνουμε με μια σκληρή οδοντογλυφίδα και τα σοτάρουμε με 1 ποτηράκι λάδι. Ρίχνουμε το άλλο μισό ποτηράκι κρασί την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο και τον πελτέ .
  5.  Άν μας έμεινε γέμιση βάζουμε και αυτήν ,ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και βράζουμε το φαγητό για 25-30 λεπτά.
  6. Προσέχουμε να μην παραβράσουν τα καλαμάρια γιατί θα σκληρύνουν.