Σούπα με μπαλάκια από μεδούλι

recipe image
Προστέθηκε από georgia2783, Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα που μέσα προσθέτω μπαλάκια από μεδούλι κρέατος!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισο μπαγιατικο ψωμακι (ενα ψωμακι είναι 50 γρ)
  • 50 γρ μεδουλι (Αυτο το αγοραζουμε,απο το κρεοπωλειο ετοιμο, η μεσα από το κοκαλο και το βγαζουμε με ενα κουταλακι. Από βοδινό κρεας)
  • 1 αυγο
  • αλατι ασπρο,
  • φρεσκοτριμενο πιπερι
  • φρεσκοτριμμενο  μοσχοκαρυδο
  • 40 γρ τρμιμενο ξερο ψωμι
  • 2 κ. σουπας μαϊντανό
  •  μισο κ.γλ. μαντζουράνα 
Οδηγίες



  1. Κοβουμε το ψωμακι σε πολύ μικρα κομματακια και τα ραντιζουμε με νερο οχι πολυ ,ετσι να μουλιασουν καλα. Ριχνουμε το αυγο, το λιωμένο μεδουλι, αλατι, πιπερι και μοσχοκαρυδο,τα ανακατεβουμε καλα με ενα πιρούνι και βαζουμε και το τριμμενο ψωμι καθώς και τον μαϊντανό, τη μαντζουρανα και τα δουλεύουμε καλα με τα χερια, ωσπου να μην κολλαει.
  2.     Κανουμε μια δοκιμη  με ενα μικρο μπαλακι, που το βαζουμε στην σουπα μεσα, οταν ανέβει  στην επιφάνεια, ειναι καλο, αν διαλυθει, θελει  ακομα ,λιγο τριμμενο ψωμι. Δεν χρειάζεται  να βρασουν γιατι στο βράσιμο θα διαλυθουν.  
  3. Για την σουπα μου,εβρασα το κρεας και το εκοψα σε κομματακια μικρα.
  4.  Σοταρισα τα λαχανικα μου(καροτα 2 και μισο πρασο και σεληνοριζα,)και τους έριξα το ζουμί απο το κρεας και τα αφησα να βρασουν να ειναι αλντεντε.
  5.  Στο τελος βαζουμε μακαρονακια ψιλά να ψηθουν και στο τελος τα μπαλακια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασια να μην μας διαλυθουν στο βρασιμο. Όταν ανεβουν στην επιφάνεια ειναι έτοιμα.