Στραγγίζετε, ξεπλένετε τις μπάμιες, Κόψτε τους μίσχους.
Βαζουμε το λαδι να ζεσταθεί, προσθέστε τις μπάμιες και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
Σε τηγάνι βαζουμε λιγο λαδι να ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι , το σκόρδο και το κρέας, αφηνουμε να καβουρδιστεί λιγο. Προσθετουμε τη πάστα ντομάτας, ρίχνουμε το ζωμό και τις ντοματες απο το κουτι. Αφηνουμε λιγο να βράσει.
Ριχνουμε μετα το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και το χυμό λεμονιού. Ανακατευουμε να ενωθουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ένα πυρεξ με λάδι. Στρωνουμε στον πατο τις φετες ντομάτας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βαζουμε μια στρωση μπαμιες,πιπεριες και απο τη σαλτσα κιμα, πασπαλιζουμε με λιγο μαιντανο. Ξανα παλι το ιδιο, βαζουμε μια στρωση μπαμιες,πιπεριες, και απο τη σαλτσα κιμα πασπαλιζουμε με λιγο μαϊντανό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμους περίπου 60-80λεπτά, πριν σερβιρουμε, γαρνιρουμε με λεμονι. Τρώγεται με λευκο ψωμι.