2 μικρές πατατούλες σε μεγαλούτσικους κύβους.(προαιρετικά)
Πιπέρι.
Αλάτι.
Οδηγίες
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κουνουπίδι, και τα τρυφερά πράσινα φύλλα του.Τα πλένουμε, και τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε στο λάδι ελαφρά, κουνουπίδι, κρεμμύδι,και πατάτες, αν βάλουμε.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό,το σέλερι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και βράζουμε έως ότου μαλακώσει το κουνουπίδι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, όχι όμως πολύ γιατί δεν πρέπει να λιώσει το κουνουπίδι. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του, χωρίς πολλά υγρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται και στην γάστρα αν θέλουμε. Γίνεται η ίδια προετοιμασία στο σοτάρισμα,και μετά τοποθετούμε τα λαχανικά μας στην γάστρα .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα.