Αφράτα ψωμάκια με περιεχόμενο

recipe image
Προστέθηκε από titika doynoytzh, Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Θα τα σερβίρουμε σαν ψωμάκια σκέτα, αλλά και  γεμιστά σε 3 παραλλαγές,  θα συνοδεύσουν  την μπύρα μας και το κρασί μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες

Για τα ψωμάκια

  • 1 κουπα γαλα,
  • 1 κουπα νερο,
  • 1 αυγο,
  • 2 φακελακια μαγια,
  • μιση κουπα λαδι ,
  • λιγο αλατι.
  • Αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση  α΄

  • ¼ κιμα
  • 2 ντοματες,
  •  μισο κ.γλ. μπαχαρι,
  • αλατι ,πιπερι,
  • 1 πρασο.

Για τη γέμιση β΄

  • μισο κιλο μοσχαρισιο συκωτι,
  • 1 κρεμυδι,
  • ριγανη,
  • 2 κ.σ. λαδι,
  • 1 κ.σ. μουσταρδα.

Για τη γέμιση γ’

  • 3 φετες καπνιστη μπριζολα,
  • μουσταρδα,
  • βουτυρο για αλλειμα.
Οδηγίες
  1. Χλιαραινουμε το γαλα με το νερο, δυαλυουμε τη μαγια, ριχνουμε το λαδι, το αυγο, το αλατι και οσο αλευρι παρει για ζυμη μαλακη.
  2. Την αφηνουμε σκεπασμενη να φουσκωσει και κανουμε τη γεμιση.
  3. Γέμιση α΄: Σωταρουμε το πρασο, τον κιμα και ριχνουμε την ντοματουλα και τα μπαχαρικα. Βραζουμε δεκα λεπτα και σβήνουμε.
  4. Γεμιση με συκωτι: Βραζουμε το συκωτι να μαλακωσει ,το αφηνουμε να κρυωσει και ριχνουμε ολα τα υλικα μεσα στο μουλτι, ετσι εχουμε μια κρεμα συκωτιου.
  5. ψηνουμε τα ψωμακια σε θηκες  απο κεκακια η στρογγυλα για εικοσι λεπτα σε 180 β.
  6. Όταν κρυωσουν, ανοιγουμε τα ψωμακια απο επανω βγαζουμε αρκετη ψιχα για να χωρεσει η γεμιση και το σκεπαζουμε με μια φετα ντοματα .

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ψίχα που θα βγαλουμε, την κρατουμε στην καταψυξη για μπιφτεκια.