Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο

recipe image
Προστέθηκε από titika doynoytzh, Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πίτα χωρίς αυγά, χωρίς τυριά με απλά υλικά και νόστιμη. Μια εκδοχή ελαφριά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζυμη:

  •  700γρμ αλευρι,
  •  1φλιτζάνι  λαδι,
  •  αλατι
  •  οσο νερο σηκωσει.

γεμιση

  • 2 μπουτια κοτοπουλου,
  • 4 κρεμυδια,
  • 2 πιπεριες πρασινες,
  • 2 πιπεριες κοκκινες φλωρινης,
  • αλατι, πιπερι.
Οδηγίες
  1. Ζυμωνουμε τα υλικα σε μια ζυμη μαλακια και ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλο.
  2. Το αλειφουμε μαργαρινη και το διπλωνουμε ενα πακετο.
  3. Το κοβουμε στη μεση και το βαζουμε στο ψγυγειο εως οτου ετοιμασουμε τη γεμιση.
  4. Βραζουμε τα μπουτακια και τα κοβουμε μικρα κοματια.
  5.  Σωταρουμε κρεμυδια και πιπεριες , αλατοπίπερο και ριχνουμε το κοτοζουμο να βρασουν. Στο τελος ριχνουμε και τα κρεατακια και η γεμιση ειαιε ετοιμη.
  6. Ανοιγουμε τη ζυμη δυο φυλλα, ενα κατω και ενα επανω.
  7. Λαδωνουμε το ταψι και στρωνουμε το ενα φυλλο. Ριχνουμε τη γεμιση και τελειωνουμε με το αλλο φυλο.
  8. Αλειφουμε την πιτα με λαδι και την κοβουμε κοματια. Ψηνουμε 1 ωρα στους 180β.