Μελιτζάνες παπουτσάκια

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο και εύκολο φαγητό που τρώγεται από όλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • 6-8 μελιτζάνες φλάσκες,
  • 1/2 κ. κιμά,
  • 3-4 κ.σ. λάδι,
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα,
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλ/μένες,
  • 3 καρότα τριμμένα,
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλ/μένη,
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλ/μένη,
  • 5-6 φρέσκες ντομάτες στο μούλτι ή πουμαρό,
  • 2 ξυλάκια κανέλας,
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη,
  • 1 κ.γλ. ρίγανη,
  • 1 ποτήρι κρασί, κρασοπότηρο
  • αλατοπίπερο,
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο,
  • 8 φέτες τυρί του τοστ,
  • 1 κ.σ. βιτάμ.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αδειάζουμε την ψίχα τους, τις περνάμε στο τηγάνι να μαλακώσουν ή τις ψήνουμε στο φούρνο με λίγο λάδι.Αραδιάζουμε τα παπουτσάκια μας σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τον κιμά.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, πιπεριές να ξανθύνουν, προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί, σβήνουμε με το κρασάκι,ρίχνουμε τις ντομάτες,1 φλ. νερό,τα μπαχαρικά μας,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε να ενωθεί με τον κιμά.
  4. Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες μας,σκεπάζουμε απάνω κάθε παπουτσάκι με 1 φέτα τυριού,εγώ βάζω Τρικαλινό,και από λίγο βιτάμ για να μην μας ξεραθεί και να κάνει ωραία κρούστα.
  5. Ψήνουμε 40'-45' να ροδίσει το τυρί μας.