Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αδειάζουμε την ψίχα τους, τις περνάμε στο τηγάνι να μαλακώσουν ή τις ψήνουμε στο φούρνο με λίγο λάδι.Αραδιάζουμε τα παπουτσάκια μας σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, πιπεριές να ξανθύνουν, προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί, σβήνουμε με το κρασάκι,ρίχνουμε τις ντομάτες,1 φλ. νερό,τα μπαχαρικά μας,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε να ενωθεί με τον κιμά.
Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες μας,σκεπάζουμε απάνω κάθε παπουτσάκι με 1 φέτα τυριού,εγώ βάζω Τρικαλινό,και από λίγο βιτάμ για να μην μας ξεραθεί και να κάνει ωραία κρούστα.