Μηλόπιτα εύκολη

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολη, νόστιμη και μυρωδάτη μηλόπιτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     5 μήλα.
  •     1 κούπα ζάχαρη.
  •     1 βιτάμ.
  •     1 κουταλιά σούπας κανέλα.
  •     1/2 κούπας σταφίδες ξανθές.

    Ζύμη

  •     4 αυγά.
  •     1 κούπα ζάχαρη.
  •     2 βανίλιες.
  •     1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει.
  •     1/2 κούπας καρύδια τριμμένα .
  •     1 κουταλάκι μπέκιν.
  •     1 φλιτζανάκι καφέ γάλα.
  •     2 κουταλιές σούπας κονιάκ.
Οδηγίες
  1. Ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη,αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει καλά, σε ένα ταψί 30 νούμερο,να ζεσταθούν για λίγο στον φούρνο. Τα βγάζουμε και ρίχνουμε την κανέλλα.
  3. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες,και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του .Στα κενά βάζουμε τις σταφίδες.
  4. Χτυπάμε τ'αυγά με την ζάχαρη,να αφρατέψουν, και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,με το μπέκιν.Το μείγμα πρέπει να είναι σαν του κέικ.
  5. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με τα μήλα,και ψήνουμε στους 180 για 50-55 λεπτά.
  6. Για να δούμε αν είναι έτοιμο,τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.Το αφήνουμε 5 λεπτά και το γυρίζουμε απότομα και γρήγορα, ανάποδα σε μια πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλουμε να βάλουμε καρύδια ,αυξάνουμε το αλεύρι σε 1&1/2 κούπα.