Πίτα με κρέας, πράσα και τυρί

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011
Περιγραφή

Μια τραγανή πίτα με κομματάκια κρέας, πράσα και τυρί!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

    Για το φύλλο:

  • 800 γραμ. αλεύρι για φύλλο.
  • 1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό,
  • 2 κουταλιές λάδι ,
  • 1 κουταλιά ξύδι.
  • Λίγο αλάτι .
  • Φυτίνη 1/2 ποτήρι λιωμένη.
  • Λάδι 1/2 φλιτζ.

    Για την γέμιση:

  •  600 γραμμάρια χοιρινό κρέας άπαχο κομμένο σε μικρά κομματάκια σαν μεγάλα ζάρια.
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
  • 2 αυγά
  • 1200 γραμμάρια πράσα ,μόνο το άσπρο μέρος κομμένα ροδέλες.
  • Άνηθο ,πιπέρι ,αλάτι.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Κάνουμε τη ζύμη και το φύλλο στη συνέχεια όπως στην συνταγή: Πρασόπιτα Θεσσαλίας με τυρί και κιμά. Κάνουμε 7 φύλλα .
  2. Ζεματάμε τις ροδέλες των πράσων.Τις στραγγίζουμε και βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι,κρεμμύδι,στην συνέχεια τα πράσα,τα σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.Τα σοτάρουμε όλα μαζί αρκετή ώρα,για να ψηθεί καλά το κρέας. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι ,και τον άνηθο.
  3. Το κρυώνουμε και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και τα αυγά χτυπημένα .
  4. Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και στρώνουμε το 1ο φύλλο ,απλώνουμε φυτίνη στρώνουμε και το 2ο φύλλο το αλείφουμε φυτίνη και στρώνουμε το 3ο φύλλο .Σαυτό βάζουμε την μισή γέμιση.Στρώνουμε το 4ο φύλλο και βάζουμε πάλι φυτίνη .Στο 5ο φύλλο βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.Απλώνουμε το 6ο φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένη φυτίνη. Στην συνέχεια βάζουμε και το 7ο φύλλο.Το αλείφουμε με την υπόλοιπη φυτίνη .
  5. Την χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.