Χτυπάμε στο μίξερ,το βούτυρο,με την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά που πρέπει να έχουν βγει από το ψυγείο,αρκετή ώρα πριν .Μετά από κάθε αυγό,ρίχνουμε και μια κουταλιά αλεύρι.
Προσθέτουμε το ξύσμα,την βανίλια,το αλάτι,και εναλλάξ,λίγο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλεύρι, μέσα στο οποίο έχω ανακατέψει και μια κουταλιά μπέκιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα,η ένα ταψί 30 νούμερο και ρίχνουμε το μείγμα.Κάνουμε έναν κύκλο βυθίζοντας ένα μαχαίρι,για να αναπνέει η ζύμή και να μην σκάσει αντιαισθητικά.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 μια ώρα στις εστίες πάνω- κάτω και όχι στον αέρα.
Είναι έτοιμο,όταν τρυπώντας το,με ένα καλαμάκι για σουβλάκι,βγει καθαρό.
Άν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η κάνουμε ένα γλάσο πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης δεν πρέπει να παραχτυπηθεί γιατί το κέικ θα γίνει ψυχουλιαστό.