Κασόπιτα ή ζυμαρίτα.

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή απλή πίτα,με υπέροχη γεύση,και πολλές ονομασίες.

Συστατικά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 3 αυγά.
  • 300 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι.
  • 1 ποτήρι γάλα .
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο.
  • 200γρ. Βούτυρο φρέσκο.
  • Νερό χλιαρό.
  • Αλάτι.
Οδηγίες
  1. Σένα μπολ ανακατεύουμε,τα δυο αυγά ,το γάλα, και το λάδι. Ρίχνουμε και το αλεύρι ,λίγο αλάτι, και νερό  χλιαρό,και κάνουμε ένα χυλό αραιό.
  2.  Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 . Βάζουμε στο ταψί το μισό βούτυρο και το καίμε για λίγο μέσα στον φούρνο .
  3. Αποσύρουμε,το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.Κουνάμε το ταψί να πάει παντού ο χυλός. Επάνω και γύρω στο ταψί σκορπίζουμε την τριμμένη φέτα,το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια,και ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο.
  4.  Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 220. Η πίτα αυτή δεν πρέπει να έχει πάχος περισσότερο από έναν πόντο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε πριν χρόνια η φίλη μου Πόπη από Νεγάδες.