Κοσκινίζουμε το αλεύρι , προσθέτουμε το μπέκιν και το αλάτι,κάνουμε μια λακουβίτσα,και ρίχνουμε το γάλα,τ αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ζάχαρη και το χυμό των πορτοκαλιών.
Παίρνουμε το αλεύρι από γύρω λίγο-λίγο, και κάνουμε έναν πολύ παχύρρευστο χυλό..Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό.
Παίρνουμε από τον χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν τις βγάζουμε ,και τις πασπαλίζουμε ζεστές όπως είναι ,με ζάχαρη και κανέλα, η ρίχνουμε μέλι, η πετιμέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τις κάνουμε και με γέμιση μαρμελάδας,αν στη ζύμη μας προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι ,καθόλου νερό,φτιάξουμε μικρά λεπτά πιτάκια τα ενώσουμε ανα δύο με λίγο νερό στις άκρες, αφού προηγουμένως έχουμε βάλει λίγη μαρμελάδα ενδιάμεσα .Τηγανίζονται με τον ίδιο τρόπο και πασπαλίζονται με άχνη.