Μπάμιες.

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κλασσικό λαδερό φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μπάμιες.
  • 1 κούπα λάδι.
  •  3 μεγάλα κρεμμύδια.
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες κομματάκια.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •  1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας.
  • Αλάτι. Πιπέρι.
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες τις πλένουμε,και τις βάζουμε σένα ρηχό σκεύος . Τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να περιμένουν.
  2.  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε με 1 ποτήρι νερό. Όταν πιούν το νερό,ρίχνουμε το λάδι,και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά . Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ την ζάχαρη,και τον μαϊντανό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
  3.  Προσθέτουμε τις μπάμιες και κάνουμε ένα ανακάτεμα με προσοχή. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία. Πρέπει να μείνει με το λάδι του.
  4.  Στο διάστημα που βράζει το φαγητό δεν το ανακατεύουμε ,ανακινούμε την κατσαρόλα . Αν χρειαστεί νερό θα ρίξουμε βραστό,και λίγο, για να μην παραβράσουν οι μπάμιες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Οι μπάμιες μπορούν να μαγειρευτούν και στον φούρνο. Αφού ετοιμάσουμε την σάλτσα την βάζουμε σένα πυρέξ προσθέτουμε και τις μπάμιες ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4-1 ώρα.