3 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες κομμένες όχι πολύ χοντρές.
3 ντομάτες μεγάλες ώριμες σε κομματάκια.
Μαϊντανό μπόλικο .
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας.
1 φύλλο δάφνης.
Πιπέρι.
Οδηγίες
Κόβουμε σε κομμάτια και ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές για 24 ώρες.
Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι,και προσθέτουμε τις ντομάτες,το μαϊντανό,τον πελτέ,την δάφνη,το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά .
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί αλατίζουμε με προσοχή γιατί έχει και το ψάρι αλάτι,και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα σκεπάζουμε με ροδέλες ντομάτας,να μην ξεραθούν στο ψήσιμο. Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακινούμε το ταψί να πάει παντού .
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε 45 λεπτά στους 220.Τα πρώτα 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί και μετά ξεσκεπάζουμε να πάρει το φαγητό μας χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Νερό δεν θα βάλουμε στην αρχή,γιατί μπορεί να μη χρειαστεί. Αν δούμε ότι χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος,θα προσθέσουμε λίγο βραστό.