Κολοκυθόπιτα αβράκωτη

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2011
Περιγραφή

Εύκολη γρήγορη και νόστιμη πιτούλα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κολοκύθια πράσινα, τριμμένα και στυμμένα καλά.
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα.
  • 2 χλωρά ψιλοκομμένα.
  • 200 γρ.φέτα τριμμένη με το χέρι.
  • 100γρ.ρεγκάτο τριμμένο.
  •  1/2 κούπα τραχανά γλυκό.
  •  1/2 κούπα αλεύρι καλαμποκίσιο.
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο.
  •  Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 2 αυγά.
  •  1 φλιτζανάκι καφέ λάδι.
  •  Για την κρούστα επάνω.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  •  2 αυγά.
Οδηγίες
  1. Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του και το στίβουμε  κατά διαστήματα. Το βάζουμε σένα μπολ ,μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τ ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τον τραχανά και το αλεύρι,και κάνουμε ένα πηχτό μείγμα.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα να είναι παντού ίδιο.
  4.  Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 με αέρα.
  5.  Ανοίγουμε το φούρνο και ρίχνουμε επάνω στην πίτα το γάλα με τα 2 αυγά χτυπημένα .Προσέχουμε να πάει παντού και ξαναβάζουμε την πίτα στον φούρνο για 40 λεπτά .
Λίγα μυστικά ακόμα

Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να είναι πολύ για να ψηθεί καλά η πίτα. Να είναι περίπου ένα δάχτυλο.

Ξυπόλυτη κολοκυθόπιτα