Μι λ φεϊγ

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ανάλαφρη και πλούσια γεύση σ αυτό το αγαπημένο γλυκό.

Συστατικά
  • 2και μισό πακέτα σφολιατίνια.
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ μεγάλα.
  • Τα  2 κουτιά από το γάλα  με  νερό.
  • 2 βανίλιες άρωμα,
  • 1 και μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
  •  1 βιτάμ .
  • 3 αυγά
  •  1/2 φλυτζάνι τσαγιού κορν-φλάουρ
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ. Χτυπάμε ελαφρά τ αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ,βάζουμε τα 2 κουτιά γάλα  και  το νερό,τις βανίλιες,τη ζάχαρη,και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, πάντα  σε χαμηλή φωτιά.
  3.  Σένα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια και ρίχνουμε επάνω την μισή ποσότητα κρέμας,.
  4.  Συνεχίζουμε με άλλη στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Επάνω στην κρέμα  τρίβουμε μερικά σφολιατίνια,και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αρκετές συνταγές για μιλφέιγ! εδώ