Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο ,το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ (αν δεν έχουμε το αντικαθιστούμε με λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι). Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 1-2 ώρες.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ξεπλένουμε από το ζουμί τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το μαϊντανό και σωτάρουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου να μαλακώσουν και να σωθεί το νερό.
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ. Όταν κοκκινίσει απ'όλες τις πλευρές το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.