Πέρκα αλά σπετσιώτα.

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 24 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο ψάρι ελαφρά μαγειρεμένο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φιλέτα πέρκας.
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια.
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια.
  • 4 ντομάτες ώριμες σε κομματάκια.
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί.
  • 1 φύλλο δάφνης.
  • Μαϊντανό μπόλικο
  • Αλάτι πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι.Το αφήνουμε να περιμένει μέχρι να γίνει η σάλτσα.
  2.  Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λάδι,προσθέτουμε το σκόρδο,τις ντομάτες τον πελτέ. Ρίχνουμε το κρασί,το φύλλο δάφνης,το πιπέρι λίγο αλάτι,και τον μαϊντανό. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει 10-15 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε το ψάρι σένα πυρέξ και ρίχνουμε την σάλτσα επάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  4. Το φαγητό πρέπει να μείνει με σάλτσα μελωμένη ,χωρίς ζουμιά. Το ψάρι δεν πρέπει να παραβράσει,γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει,γι αυτό φροντίζουμε να μην προσθέσουμε νερό η να ρίξουμε ελάχιστο αν χρειαστεί.