Μελιτζάνες ιμάμ.

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Λαδερό φαγητό με πλούσια γεύση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10 μελιτζάνες αργείτικες
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια.
  •  6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια.
  • 1 κόυπα λάδι.
  •  6 ώριμες ντομάτες σε κομματάκια.
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό.
  • Αλάτι . Πιπέρι.
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη.
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες απο την φλούδα.
  2. Σχίζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σταυρωτά και προσέχουμε να μην τις χωρίσουμε στα τέσσερα. Δημιουργούμε τέσσερα ανοίγματα. Τις βάζουμε σε λεκάνη με λίγο νερό κι αλάτι και τις αφήνουμε 1 ώρα.
  3. Τις ξεπλένουμε,και τις στύβουμε καλά. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι,να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις τοποθετούμε σένα πυρέξ.
  4.  Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ  τον μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι και την ζάχαρη. Βράζουμε τη σάλτσα 15 λεπτά.
  5. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την σάλτσα  στις σχισμές και  με την βοήθεια ενός κουταλιού. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε. Ψήνουμε 1 ώρα στους 200 με σκεπασμένο το πυρέξ το πρώτο μισάωρο.
  6.  Πρέπει να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Αν χρειαστεί νερό,προσθέτουμε βραστό,στην άκρη του ταψιού κι όχι επάνω στις μελιτζάνες και ανακινούμε ελαφρά.