Tηγανίτες με τυρί

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Σάββατο, 16 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αφράτες ,χρυσόξανθες,τηγανίτες με τυρί,όλο μοσχοβολιά!

Συστατικά
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 300γρ.φέτα τριμμένη με το χέρι.
  • Αλάτι μισό κουταλάκι.
  • Πιπέρι.
  • Ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Στο  αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα,και στο κέντρο ρίχνουμε την μαγιά,τ'αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ζάχαρη και το νερό,μέσα στο οποίο έχω διαλύσει το αλάτι.
  2. Κάνουμε ένα χυλό σαν γιαούρτι σακούλας, και τον αφήνουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  3. Προσθέτουμε την φέτα, τον δυόσμο,το πιπέρι,και ανακατεύουμε καλά.
  4. Παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι.Τις γυρίζουμε και απο τις 2 πλευρές να ροδίσουν
  5.  .Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις πασπαλίζουμε όσο είναι καυτές με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ίσως χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω.Ο χυλός πρέπει να είναι παχύρευστος όχι νερουλός.