Πάστα ντομάτας
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011
Μέση βαθμολογία 



/ 5
1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Είναι εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή και η επιτυχία της εγγυημένη!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Ντομάτες ώριμες αν ειναι δυνατόν βιολογικές και λεπτόφλουδες.
- Λίγο χονδρό αλάτι
- Λάδι
- Αποστειρωμένα βάζα.
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες,και τις χαράζουμε στα δύο.Τις ζουλάμε με το χέρι μας να φύγουν τα σπόρια
- Τις περνάμε απο το μούλτι λιγες-λίγες και τις ρίχνουμε σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα,να βράσουν με λίγο χονδρό αλάτι, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να γίνει πολύ πηχτή η πάστα. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε .
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλλο λίγο αλάτι,οχι όμως και να γίνει αλμυρή.
- Έτσι καυτή όπως είναι τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα 1 δαχτυλο πιο κάτω απο το χείλος,Ρίχνουμε λάδι να καλυφτεί η επιφάνεια.Κλείνουμε ερμητικά τα βάζακαι τα γυρίζουμε ανάποδα για 48 ώρες.
- Τις αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος για 1 περίπου χρόνο.