Κέικ με πετιμέζι

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο κέικ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φλ νερό
  •  8 γαρυφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κσ σόδα
  • 2 φλ ελαιόλαδο
  • 2 1\2 φλ πετιμέζι
  •  1 σφηνάκι κονιάκ ή τσίπουρο
  •  ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
  • λίγο σουσάμι
  •  λίγη ζάχαρη
  • 5 με 6 φλ φαρινάπ....
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό με τα μπαχαρικά για 5 λεπτά και μετά τα αφαιρούμε.
  2. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με σύρμα το λάδι με το πετιμέζι.Όταν γίνει σαν κρέμα ρίχνουμε το νερό,το κονιάκ,το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.Στρώνουμε το χυλό και στην επιφάνεια πασπαλίζουμε σουσάμι και λίγη ζάχαρη.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά.