Γαρίδες και σολομός με βότκα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια νόστιμη σάλτσα για να συνοδεύσουμε το ρύζι μας. Μια πρόταση για μπουφέ ή τραπέζι για φίλους.

Συστατικά
  • Μερικές μέτριες γαρίδες καθαρισμένες όχι προβρασμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1 κομμάτι 400 γραμμαρίων σολομό φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 2 κ. γλ. Μουστάρδα
  • Μερικά μανιτάρια σε κύβους
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • Μισή κούπα φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. εστραγκόν ξερό
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • Αλάτι, πιπέρι

    Για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 4 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • Σαφράν(προαιρ.)
  • 1 κούπα διάφορα λαχανικά κατεψυγμένα ή και κονσέρβας  όχι πατάτες βρασμένα ελαφρά και σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο ή λάδι.
Οδηγίες



  1. Σε ένα τηγάνι  λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες, το σολομό, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  2. Μόλις μαραίνονται τα μανιτάρια  τα σβήνουμε με τη βότκα και ρίχνουμε και το εστραγκόν.
  3. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ελαττωθούν τα υγρά τους και ρίχνουμε τη μουστάρδα και  κρέμα γάλακτος.
  4. Μόλις  δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Για το ρύζι με λαχανικά

  1. Βράζουμε το νερό που έχουμε ρίξει το αλάτι και τα κεφάλια από τις γαρίδες, καθώς και  λίγο λάδι ή βούτυρο στο νερό.
  2. Με σουρωτή κουτάλα αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων και ρίχνουμε το ρύζι. Το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι περίπου 10 λεπτά και ρουφήξει όλο το νερό.
  3. Ανακατεύουμε το ρύζι να γίνει σπυρωτό και  προσθέτουμε τα ελαφρά σοταρισμένα μας λαχανικά.
  4. Σε φόρμα βάζουμε το ρύζι μας και στο κέντρο προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Μπορείτε να τα σερβίρετε και σε ατομικά φορμάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα