Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους σε φορμα με στεφανι (28 εκ.) βαζουμε στον πατο λαδοκολλα
Κανουμε το παντεσπανι : Χωρίστε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε Τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν Ριχνουμε και το λαδι στους κρόκους και συνεχιζουμε το ανακατεμα .
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το προσθετουμε εναλλαξ με το χτυπημένο ασπράδι αυγού στους κροκους, ανακατευουμε ελαφρα για να μην μας κοπη το ασπραδι
Ριχνουμε σε φορμα με στεφανι (28 εκ.) και ψήνουμε στους 180° C για .30 λεπτά. Αφηνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κοβουμε δύο φορές.
Στους Δύο όροφους απλώνεται τη μαρμελάδα βερίκοκο. βαζουμε ξανα το δαχτυλιδι γυρω απο το παντεσπανι ετσι θα εχουμε μια ομηομορφη τουρτα
Πολτοποιήστε τα σμέουρα και εξαιτίας των σπόρων ριξτετο μέσα από λεπτό κόσκινο. Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατηστε μισό ροδάκινο για διακόσμηση Τα υπολοιπα τα κανουμε πουρέ .
Εν τω μεταξύ, βαζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακωσουν ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Χτυπαμε 400 γρ κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξη καλλα Ζεστενουμε δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, ριχνουμε μεσα τη καλα στιμενη ζελατίνη και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο γιαούρτι, ριχνουμε και την κρέμα σαντιγη στο γιαούρτι.ανακατευουμε ελαφρα
Χωριζουμε την κρεμα σε δύο ίσα μέρη στο ενα βαζουμε το βατόμουρο πουρέ, και στο άλλο τον πουρέ ροδάκινου. Στον πρωτο πατο βαζουμε την κρεμα με το ροδακινο Σκεπαζουμε με εναν πατο παντεσπανι στρωνουμε την κρεμα με τα σμεουρα Καλύψτε με το τρίτο όροφο και το βάζετε στο ψυγείο εως την αλλη μερα η για ολη την ημερα βγαζουμε Το δαχτυλίδι για την διακοσμηση
Χτυπαμε 100 γρ κρέμα γάλακτος με 4 κ σ αχνη μέχρι να σφίξη διακοσμήσετε την τουρτα Και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και το μισο ροδάκινο σε φέτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν πάρετε ένα γιαούρτι με γευση λεμόνι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το φυσικό γιαούρτι και αν θελετε βαζετε αλλα φρουτα αλλα να ειναι δυο τα χρωματα