Mηλότουρτα με μαρέγκα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Aπίθανη μηλότουρτα με ινδοκάρυδο και μαρέγκα!!!!
Συστατικά

στρωμα απο αμυγδαλα

  • 200 γρ  βούτυρο
  • 100 γρ  ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές σουπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα σαντιγί
  • 200 γρ Αμυγδαλα φιλε      

Κεικ

  • 125 γρ μαργαρίνη
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ  αλεύρι
  • 1 |2 φακελακι ανθος αραβοσιτου σκόνη  (άρωμα βανίλιας)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1  βανιλια
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα, περίπου  
  • 5  μήλα, κομμένα σε φέτες
  •  1 κομποστα μανταρινι, αν δεν εχετε μανταρινι βαλτε πιο πολλα μηλα μεσα  

Για την μαρεγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 75 γρ  Ινδοκαρυδο
Οδηγίες

  1. Προετοιμασία:  βαζουμε την καρυδα σε τιγανι χωρις βουτυρο και το ψηνουμε να παρει χρωμα, το βαζουμε στην ακρη. Κανουμε το στρωμα αμυγδαλα ,  ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια , το μέλι και κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας σιγά σιγά. οταν αρχίσει να  βράσει  προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, ενώ ανακατεύοντας κατά διαστήματα.    
  2. Κανουμε το παντεσπανι για τα μηλα: με το μιξερ χτυπαμε την μαλακη μαργαρίνη, τη ζάχαρη,την βανιλια ,το αλάτι, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι ανακατεμενο με την παουντερ και κοσκινισμενο και το 1 |2 φακελακι ανθος αραβοσιτου σκόνη  (άρωμα βανίλιας) ολα μαζί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.  
  3. Σε μια φορμα 28αρα  βαζουμε στον πατο της  λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. απλωνουμε τα μήλα, αφήνοντας το ελεύθερο άκρο του 1 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά  
  4. Βγαζουμε το  γλυκο και απλωνουμε επανω το μιγμα με τα αμυγδαλα, ψήνουμε σχεδον αλλα 20 λεπτα εως παρουν ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα .
  5.  Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρεγκα . Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε την  ζάχαρη. ριχνουμε την καρύδα και το χυμό λεμονιού.
  6. Απλώστε πάνω στο προ-ψημένο κέικ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σηκώσετε  μικρα κυμματα  και μυτες η βαλτετο σε σακουλα κορνε απο αυτες που στολιζουμε τις τουρτες Ψήστε περίπου 20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε ό,τι φρούτο θέλετε!!!