Κουλουράκια Πασχαλινά

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η παραδοσιακή μας συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια. Αφράτα και μυρωδάτα!!

Συστατικά
  • 200 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 150 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 9 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • ½ ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
  • 1 ½ φακελάκι αμμωνία
  • 3 βανίλιες
  • 1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό
  • ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά τα βούτυρα με τη ζάχαρη στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Χωριστά σε άλλο μπολ έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα του μίξερ.
  5. Διαλύουμε στο γάλα την αμμωνία (πάνω από το μίγμα του μίξερ γιατί φουσκώνει).
  6. Προσθέτουμε τις βανίλιες.
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
  8. Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη (να κολλάει στα χέρια).
  9. Αφήνουμε τη ζύμη 1ώρα να ξεκουραστεί
  10. Βουτυρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  11. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με ζάχαρη κρυσταλλική.
  12. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα στο ταψί.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC-250οC στη μεσαία σχάρα με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 5-7 λεπτά ή έως ότου φουσκώσουν και πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα