Σπετσοφάι Πηλειορήτικο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα ελληνικό φαγητό που γίνεται ιδιαίτερα στο Πήλιο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα.
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 2 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες.
  • 1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη.
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα ροδέλες λεπτές.
  • 3 φρέσκιες ντομάτες περασμένες στο μούλτι.
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο.
  • Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι .
  • Λίγο καυτερό πιπέρι κόκκινο.
  • Αλάτι ,πιπέρι μαύρο.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Λίγο ζεστό νερό.
Οδηγίες
  1. Τηγανίζουμε το λουκάνικο με το λάδι λίγο, και το βγάζουμε σε πιάτο.
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα γυρίζουμε λίγη ώρα ,προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα ,συνεχίζοντας το τηγάνισμα.
  3. Σβύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη μέσα και τον χυμό της ντομάτας.Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σε λίγο προσθέτουμε τα λουκάνικα και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είδα την συνταγή στις συνταγές της παρέας,έκανα μικροαλλαγές!