Mηλόπιτα γεμιστή με κρέμα βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 24 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια ακόμα διαφορετική μηλόπιτα

Συστατικά
  • φορμα με στεφανι (διαμέτρου 26 εκατοστών)

για  τη ζύμη:

  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 / 2 κ.γ. οχι γεματο μπεκιν
  • 75 γρ  ζάχαρης
  • 1 βανιλια
  • 1 αυγό 100 γρ μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη

 Γεμιση

  •  75 γρ σταφίδες μουλιασμενες σε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ρούμι ή Calvados
  • 10 περίπου μικρά μήλα, για παράδειγμα, Rubinette, μαλακά όχι σκληρά
  • 2 φακελάκια ανθος αραβοσιτου με αρωμα βανίλια απο αυτην που βραζουμε για κρεμα
  • 50 γρ ζάχαρης
  • 800 γρ κρέμα γαλακτος η μισο μισο με γαλα
  •  Επίσης: 50 γρ φέτες αμύγδαλα,  3 κουταλιές ζάχαρη άχνη 
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε μια λεκανη Calvados ή ρούμι με σταφίδες και τα περιχύνουμε αρκετές ώρες (κατά προτίμηση μία νύχτα) . Βουτυρωνουμε τον πατο απο την φορμα μας.   Προθερμαίνουμε το φούρνο. Επάνω και κάτω θέρμανσης: περίπου 200 ° C ή  Θερμού αέρα: περίπου 180 ° C
  2. Για  τη ζυμη Βαζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με το μπεκιν, Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και  με ένα μίξερ (γάντζο ζύμης), στην αρχη  σε χαμηλο επίπεδο, στη συνέχεια, στο υψηλότερο επίπεδο.
  3.  Καντε τη  ζύμη σε σχήμα  μπάλας και αν ειναι πολυ μαλακη βαλτε την στο ψυγειο για 30 λεπτα  
  4. Παιρνουμε Πάνω από το μισό της ζύμης και το ανοιγουμε σε ενα φυλο, το Βαζουμε επανω στον πατο της φορμας μας με ενα πηρουνι το τρυπαμε. Βαζουμε το δαχτυλιδι και ψηνουμε για 15 λεπτά, αφηνουμε μετα για να κρυώσει ελαφρά.
  5.  Με το αλλο ζυμαρι κανουμε ενα κορδονι και ντυνουμε τα πλαγια της φορμας ετσι που να καλυπτει  σχεδον 4 ποντους μεχρι το χείλος    
  6. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου. Επάνω και κάτω θέρμανσης: περίπου στα 180 ° C Θερμού αέρα: περίπου 160 ° C
  7. Γέμιση:   Καθαρίζουμε τα μήλα και κουφωνουμε με ένα εργαλειο για τα μήλα Βαζουμε Τα μήλα στην φορμα ετσι ολοκληρα και γεμίστε τα με τις σταφίδες. Αν εχετε περισσιες,  βαλτε τες αναμεσα στα κενα  
  8. Ανακατευουμε τη σκόνη κρέμα και ζάχαρη με 200 γρ κρέμα γάλακτος. Βαζουμε την υπολοιπη κρέμα να πάρει μια βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε την ανακατεμενη κρεμα, ανακατευουμε καλα και  αμέσως ριχνουμε την πουτίγκα πάνω από τα μήλα.
  9.  Σκουνταμε λιγο την φορμα  να παει παντου η κρεμα και αναμεσα στα μηλα Πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα και ψηνουμε  το γλυκο μας για 65 λεπτά
  10. Αφηνουμε καλα να κρυωσει.  Το βγαζουμε απο την φορμα και Πασπαλιζουμε με αχνη!



Λίγα μυστικά ακόμα

Η Μηλοπιτα ειναι πολυ γευστικη, αν την σερβιρουμε την αλλη μερα
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο γλυκιά τη συνταγή μας, μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τις σταφίδες και κανελογαρύφαλα με ζάχαρη στην τρύπα των μήλων.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε πιο γλυκιά την κρέμα βανίλιας, προσθέτοντας περισσότερη ζάχαρη.
Εμείς στη Γερμανία τα γλυκά μας τα θέλουμε σχετικά άγλυκα.