Λαγανίτσα γρήγορη

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
  • σουσάμι
Οδηγίες
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαζεύουμε τη ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, έως ότου να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  2. Δουλεύουμε τη ζύμη με το κάτω μέρος του καρπού μας, διπλώνοντάς την για 5 λεπτά.
  3. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το τετράγωνο ταψί του φούρνου.
  4. Δίνουμε σχήμα στενής φρατζόλας στο ζυμάρι και την τοποθετούμε διαγώνια στο ταψί αφήνοντας έτσι χώρο στο ζυμάρι να φουσκώσει και να πλατύνει.
  5. Σκεπάζουμε με μια σακούλα όλο το ταψί και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω.
  7. Αφαιρούμε τη σακούλα, και κάνουμε δύο με τρεις διαγώνιες χαρακιές στη λαγάνα και πατάμε με τα δάχτυλα.
  8. Ψεκάζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια και πασπαλίζουμε σουσάμι. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει.
  9. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200oC – με αντιστάσεις μόνο από κάτω για 15 λεπτά & συνεχίζουμε στους 180oC- με αντιστάσεις πάνω-κάτω για άλλα 15 λεπτά.
  10. Αφήνουμε τη λαγάνα να κρυώσει επάνω σε σχάρα και την κόβουμε μετά από 3 ώρες.