Γαύρος στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Παρασκευή, 06 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πεντανόστιμο το μικρούλικο ψαράκι στο ταψί!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος και πλυμένος.
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα φέτες.
  • 1/2 ματσάκι μαΪντανό ψιλοκομμένο.
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες μικρά φετάκια ,
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο μπαστουνάκια,
  • Αλάτι.Πιπέρι.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Αραδιάζουμε το  γαύρο σε μέτριο ταψί. Ρίχνουμε τα φετάκια των κρεμμυδιών και τα μπαστουνάκια του σκόρδου.Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και μαϊντανό.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σκορπιστά σε όλο το ταψί καθώς  και τις ντομάτες επίσης και 1ποτήρι νερό,
  4. Ψήνουμε στο φούρνο 1/2 ώρας ,η έως ότου ψηθεί το ψαράκι μας αλλά να μην στεγνώσει εντελώς!
Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και άλλα μικρά ψάρια,όπως τις σαρδέλες!